casitadulcinea.com

casitadulcinea.com

Guesthouse Casita Dulcinea

ligging

Casita Dulcinea bevindt zich tussen Almogía en Villanueva de la Concepción, 40 minuten landinwaarts van Málaga, in een kleine urbanisatie Fuente Amarga.

Torcal de Antequera is een natuurreservaat in de gemeente Antequera in de Spaanse autonome gemeenschap Andalusië.
Omgeving

Almogía, de bakermat van de flamenco

Almogía ligt aan de voet van de Sierra del Hacho in de schaduw van de Sancti-Petri bergtop. De omgeving is adembenemend; de stad ligt op een steile heuvel en heeft nog steeds zijn oorspronkelijke Moorse indeling, met smalle straatjes en witgekalkte huizen.

Onderweg naar Almogía, halverwege tussen Málaga en Antequera, kom je het meest spectaculaire en mooiste natuurgebied van Spanje tegen. Wie gaat wandelen in El Torcal begeeft zich tussen hoge, door erosie uitgesleten karstrotsen die op een zeer aparte manier als pannenkoeken op elkaar gestapeld zijn. Je vindt er talrijke grotten (simas) die ooit bewoond werden door de Romeinen en Moren.

De naam Almogía is afgeleid van het Moorse Al-Mexia dat “de mooie” betekent, een toepasselijke titel voor dit charmante stadje.

Het Arabische kasteel , bekend als de Hins-Xan-Biter, was een heel prominent bouwwerk in Almogía. Het deed van 1410 tot 1487 dienst als grensfort. Vandaag schiet enkel nog de Torre de la Vela over. De enige van de 7 torens waaruit het kasteel bestond.

De belangrijkste kerk van de stad is de Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción. Deze parochiekerk werd in de 16e eeuw gebouwd op de plaats van een oude moskee die na de herovering verdween. De bouw van de kerk werd in 1522 opgedragen aan Diego de Vergara, architecht van het bisdom Malaga. Aan de buitenkant valt vooral de klokkentoren op, aan de binnenkant het houten geraamte van het middenschip. De middenbeuk is bedekt met een Mudejar plafond met cassetten van grote artistieke waarde en schoonheid. Binnen bevinden zich drie 18e-eeuwse beelden van de Onbevlekte Ontvangenis, een vroom Kindje Jezus en een schilderij van de heilige Paulus de Kluizenaar.

Het op één na heiligste bouwwerk van de stad is de Ermita del Sagrado Corazón (Heilig Hart), gelegen in het bovenste deel van de stad. Het gebouw dat vandaag de dag nog bestaat werd gebouwd in de 18e eeuw en heeft een kleine klokkentoren. Oorspronkelijk werd dit complex gebruikt door nonnen die in het aangrenzende klooster woonden, dat in de 19e eeuw werd afgebroken.

Iglesia Nuestra Señora de la Asunción

Nog zoveel meer

De streek heeft voor ieder wat wils, wandelen en fietsen of liever de cultuur opsnuiven in de vele dorpjes en steden, natuurgebieden in de bergen verkennen of ontspannen aan de kust. Het kan allemaal!


Boottochtje

Laat je je graag verrassen? Ga dan een dagje vissen met el capitán (uitbater Erwin) of maak een tochtje met ons bootje van Fuengirola haven tot Marbella waar een bordje tapa’s en een tinto de verano op je wachten.

Lees meer
Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas is een dorpje dat beroemd is vanwege de indrukwekkende overhangende rotsen boven de huizen. Het dorp met wit-gekalkte huizen ligt in een dal dat uitgeslepen is door de Guadalporcún. Setenil de las Bodegas is een uniek dorp …

Lees meer
Een dorpszicht van de smalle witte straatjes in het Spaanse dorpje Frigiliana in Andalusië

Frigiliana, hét mooiste witte dorpje!

Frigiliana, in de jaren 1990 uitgeroepen tot mooiste Andalusisch witte dorpje, is gelegen ten noorden van Nerja in de zuidelijke uitlopers van de Sierra de Almijara op ca. 300 meter boven zeeniveau met een oppervlakte van 39,74 km². Frigiliana, een typisch Andalusisch …

Lees meer

Guesthouse Casita Dulcinea

Fuente Amarga 4,
29150 Almogía
Malaga