casitadulcinea.com

casitadulcinea.com

Frigiliana, hét mooiste witte dorpje!

Een dorpszicht van de smalle witte straatjes in het Spaanse dorpje Frigiliana in Andalusië

Frigiliana, in de jaren 1990 uitgeroepen tot mooiste Andalusisch witte dorpje, is gelegen ten noorden van Nerja in de zuidelijke uitlopers van de Sierra de Almijara op ca. 300 meter boven zeeniveau met een oppervlakte van 39,74 km².

Frigiliana, een typisch Andalusisch dorpje. Zoals met veel andere dorpen in Andalusië, dateert het uit de Romeinse tijd, maar dankt het stedenbouwkundige ontwerp aan de moslimbezetting.

Gelegen als een balkon op de hellingen van de Sierra Almijara, biedt het een van de mooiste en meest spectaculaire uitzichten van de Costa del Sol. Afgezien van zijn schoonheid, heeft het dorp bezienswaardigheden, zoals Las Hoces del Higueron, en gebouwen zoals de suikermolen, voorheen het paleis van de graaf van Frigiliana, waar de beroemde suikerriethoning wordt gemaakt.

Frigiliana is een stad die schittert aan de oostkust van Malaga en staat bekend als de Parel van de Axarquía.

Comments are closed.